HEIDENHAIN opent Application Center tijdens DEMOWEEK

HEIDENHAIN neemt tijdens de DEMOWEEK een gloednieuw Application Center in Ede in gebruik. Samen met partners worden hier workshops, seminars en scholingen georganiseerd om state-of-the-art verspaningstechnologie te demonstreren. Tijdens de DEMOWEEK wordt afgetrapt met live demonstraties van Connected Machining op het Hedelius Acura 65 5-assig bewerkingscentrum.

“De wereld van de verspanende industrie wordt complexer. Klanten komen steeds vaker met applicatievragen naar ons toe. Daarom hebben we met Peter Jansen al een ervaren applicatie engineer aangetrokken. Met dit Application Center zetten we de volgende stap om klanten te helpen alle functionaliteiten uit hun CNC-besturing te halen”, zegt Paul Venema, Accountmanager Machine Tools bij HEIDENHAIN Nederland. Denk hierbij een features in de CNC-besturing zoals Dynamic Precision en Dynamic Efficiency.

Steeds de nieuwste technologie
Centraal in het Application Center staat de 5-asser van Hedelius, een Acura 65, voorzien van de HEIDENHAIN TNC 640 besturing, geleverd door Promas. Dit is een van de partners die betrokken zijn bij het nieuwe applicatiecentrum. Andere begeven zich op het vlak van CAM-software, gereedschapbeheersystemen, tooling et cetera. Doordat een partner zich telkens voor een relatief korte periode van één tot anderhalf jaar aan het Application Center verbindt, is gewaarborgd dat steeds de nieuwste technologie gedemonstreerd kan worden. “Ons doel is om echt de nieuwe oplossingen te demonstreren”, legt Paul Venema uit. Zo is het de bedoeling om met de CADCAM-partner de mogelijkheden van een uitgebreide post processor in combinatie met de 5-asser te tonen. Niet alleen HEIDENHAIN zelf, ook de partners kunnen het Application Center gebruiken voor demonstraties en andere events.

Meetcyclus en Connected Machining
Tijdens de DEMOWEEK demonstreert Bemet samen met HEIDENHAIN hoe je een cyclus voor een meettaster kunt programmeren in je CAM-software en de meetcyclus automatisch te laten uitvoeren door de machine. Zeker voor bedrijven die automatiseren is dit een toepassing die onbemand precisie bewerken dichterbij brengt. Medewerkers van Bemet zijn dan ook aanwezig. Het team van HEIDENHAIN demonstreert tijdens DEMOWEEK Connected Machining. Met dit pragmatische product vertaalt HEIDENHAIN machinedata naar informatie over de effectiviteit van de CNC-machines. “Grotere bedrijven werken al veel langer met dergelijke softwarepakketten. Wij hebben nu een universele oplossing waardoor Industrie 4.0 ook bereikbaar wordt voor het MKB”, aldus Paul Venema.

De DEMOWEEK vindt plaats van 19 tot en met 22 maart. Op 19, 20 en 21 maart organiseert HEIDENHAIN tijdens en aansluitend aan de openingstijd van de DEMOWEEK diverse workshops in het nieuwe Application Center. Bekijk het programma aanbod tijdens de DEMOWEEK op: www.demoweek.nl/programma