Hoge precisie hoekmeetmodules MRP-serie maximaliseren nauwkeurigheid

Precisiemachines vereisen specifieke, nauwkeurige en optimaal op elkaar afgestemde onderdelen. Echter, deze zijn niet altijd onder standaard omstandigheden samen te voegen. HEIDENHAIN biedt een praktische oplossing met de MRP-serie hoekmeetmodules. Ideaal voor fabrikanten van elektronica-, productie- en inspectiemachines en microscopen die niet de tijd hebben om dure en moeizame testen uit te voeren op het ontwerp van een rotatie-as.

Uitdagend: het samenbouwen van encoders met de mechanische systemen
Veel fabrikanten van een besturingsmachine of manipulatorarm ervaren problemen met het samen bouwen van encoders met de mechanische systemen waarmee ze moeten samenwerken. Bekende struikelblokken zijn uitlijning, maattoleranties, componenten van verschillende leveranciers en inkoop van meerdere componenten bij meerdere leveranciers. En dat laatste is vaak het probleem als het totaal niet goed werkt.

MRP-serie: rechtstreekse integratie hoekcodering
Dit breed ervaren probleem lost HEIDENHAIN op met een mechanische rotatieassemblage die de hoekcodering rechtstreeks integreert. HEIDENHAIN ontwikkelde hiervoor een tussenvorm tussen losse componenten en complete (sub)systemen. De MRP hoekmeetmodules besparen klanten problemen bij het inbouwen en uitlijnen van roterende encoders.

Betrouwbaar en nauwkeurig
De hoekmodules bestaan uit een encoder (optische schijf plus uitleeselektronica) en een precisielager. Deze maakt de module direct geschikt voor de applicatie. De precisiemotormodules uit de MRP-serie zijn het resultaat van een optimale assemblage tussen een mechanisch element met een lager en een hoekpositioneringsysteem. De winst? Een compact samenstel dat de betrouwbaarheid van de werking garandeert, plus volledige beheersing van de nauwkeurigheid en herhaalbaarheid.

Voordelen in vogelvlucht:

  • Hoge (herhalings)nauwkeurigheid hoekmeting en lagering.
  • Vloeiende bewegingen door lage startkoppel.
  • Continu hoogwaardig resultaat. 
  • Zeer hoge geleiding nauwkeurigheid.
  • Hoge stijfheden.
  • Compactheid, beperkte massa.


Veelzijdige toepassing in veeleisende situaties
HEIDENHAIN richt zich met de hoekmeetmodules op de bovenzijde van de markt, vooral voor applicaties die zeer hoge nauwkeurigheden verlangen. Met name inzetbaar bij water handling, nauwkeurige draaitafels (horizontaal en verticaal), lasertrackers, radarsystemen, metrologische instrumenten en precisiebewerkingsmachines. Bijvoorbeeld een mechanische arm of een lasertracker die op een precieze locatie moet worden geplaatst, kan deze beweging herhalen zonder aan nauwkeurigheid te verliezen.

Benieuwd? Meer weten?
Neem gerust contact op met HEIDENHAIN via 0318 581 800 of infoheidenhainnl.