Eenvoudig en betrouwbaar meten met de QUADRA-CHEK 2000 evaluatie-unit

Ontdek nu ook de QUADRA-CHEK 2000! Speciaal door HEIDENHAIN ontwikkeld voor dagelijkse kwaliteitscontrole. Een ideale nieuwe digitale collega voor operators. Gebaseerd op hetzelfde softwareplatform als voor de QUADRA-CHEK 3000 in one line. De 2000-variant maakt de QUADRA-CHEK-productfamilie compleet! De QUADRA-CHEK 2000 is een perfect voorbeeld van hoe moderne elektronica handmatige processen kan ondersteunen en vereenvoudigen.

Snel, eenvoudig en nauwkeurig meten
Operators voeren het meten van meetpunten met de QUADRA-CHEK 2000 snel, eenvoudig en nauwkeurig uit. Dit verloopt via crosshairs of een optische randdetector op profielprojectoren, meetmicroscopen en 2D-meetmachines met maximaal drie assen.

Display met intuïtieve lay-out
Op het 7-inch kleurentouchscreen met hoge resolutie toont de QUADRA-CHEK 2000 alle vereiste informatie in een overzichtelijke en gemakkelijk te begrijpen lay-out. De scherminhoud is contextgevoelig en toont alleen die functies die beschikbaar zijn in de feitelijke werkingssituatie. Uiterst praktisch voor een snelle en intuïtieve bediening.


Voordelen in vogelvlucht:

  • De QUADRA-CHEK 2000 is een gebruikersvriendelijk systeem.
  • Geschikt voor snelle en zeer nauwkeurige meetprocessen.
  • Voorzien van alle noodzakelijke soft- en hardware.
  • In één compact apparaat, prima op te nemen in een netwerk.

Verschillende voorgedefinieerde geometriehulpmiddelen
Met de QUADRA-CHEK 2000 realiseert de gebruiker meetpunten op vlakke tweedimensionale contouren. Handmatig met dradenkruis of automatisch via optische randdetectie (OED). Zowel in de handmatige als automatische modus biedt de eenheid verschillende voorgedefinieerde geometriehulpmiddelen voor het opnemen van tweedimensionale contoureigenschappen.

Makkelijk meten met Measure Magic
De "Measure Magic"-functie maakt het meten bijzonder gemakkelijk. Deze functie gebruikt de verkregen meetpunten om automatisch de passende geometrie te selecteren. Als optische kantdetectie is geactiveerd, detecteert het geselecteerde gereedschap het eigenlijke meetpunt alleen nadat het een rand heeft gepasseerd. Deze objectieve methode voor het meten van puntverwerving zorgt voor een hoge mate van herhaalbaarheid en minimaliseert meetonzekerheid. Voor complexe en repetitieve meettaken kan de gebruiker het meetprogramma automatisch opnemen en op elk gewenst moment uitvoeren. 

Construeren en definiëren van functies
Naast de meetfuncties biedt de QUADRA-CHEK 2000 functionaliteit voor het construeren en definiëren van functies. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om verbanden te leggen tussen contourkenmerken, zoals de afstand tussen twee cirkelkernen of de hoek van twee lijnen. Hierdoor kan de gebruiker geometrie-eigenschappen definiëren die niet direct meetbaar zijn.

Klik hier voor meer informatie over onze verwerkingselectronica of neem contact op met één van onze medewerkers.