Robuuste pentaster voor in-process metingen

De SPECTO ST 3087 RC is een pentaster. Zijn nauwkeurigheid is 1 micron over het totale meetbereik van 30 mm. Ondanks die fijngevoeligheid is de ST 3087 RC opvallend robuust van bouw. Dit maakt hem uitermate geschikt voor toepassing in ruwe productieomgevingen. Zijn hoge IP-klasse maakt deze meettaster niet vatbaar voor stof, lucht, vuil en meer. Het in-process meten wordt steeds belangrijker binnen metrologie. Echter, het meten in de werkruimte van een machine stelt bijzondere eisen aan de robuustheid van de pentaster in kwestie. De nieuwe SPECTO ST 3087 RC is een meettaster die speciaal ontworpen is voor tactiele metingen in ruwe omgevingen.

Bescherming tegen ongunstige omstandigheden
De ST 3087 RC is gebaseerd op de standaard ST 3087, maar voorzien van een balg, een behuizing voor de taster en een kap voor bescherming tegen spatwater. De aanvullende componenten beschermen de optische systemen tegen ongunstige omstandigheden. Omdat deze meettaster is gebaseerd op een standaardproduct, blijven de karakteristieke waarden, zoals nauwkeurigheid en herhalingsnauwkeurigheid, hetzelfde. Echter, de bevestigingsmaten zijn aangepast om ruimte te bieden voor de aanvullende componenten.

Uiteenlopende toepassingen
De meetstift wordt uitgestuurd door middel van druklucht. De speciale kap zorgt er echter ervoor dat als de meetstift is ingetrokken, deze goed wordt beschermd. De toepassing van deze beschermkap vergroot de productiviteit in industriële omgevingen, zoals bij slijpen en draaien, aanmerkelijk. Zijn goede nauwkeurigheid en duurzame kogelgeleiding borgen de goede herhalingsnauwkeurigheid op schuine en gebogen oppervlakken. De ingebouwde veer houdt de teruggetrokken meetstift in zijn ruststand. De ST 3087 RC heeft een 1 Vpp-interface en biedt daarmee een veelheid aan mogelijkheden voor verdere verwerking van de meetresultaten.

Benieuwd? Meer weten?
Neem gerust contact op met HEIDENHAIN via 0318 581 800 of infoheidenhainnl.