Tastsystemen van HEIDENHAIN bewijzen keer op keer hun hoge waarde

Tastsystemen van HEIDENHAIN bewijzen keer op keer hun hoge waarde. Vooral bij gereedschapsmachines, en in het bijzonder bij freesmachines en bewerkingscentra. De drie grootste voordelen? Ze verminderen wachttijden, verhogen de netto bewerkingstijd van de machine én verbeteren de maatnauwkeurigheid van de producten.

Draadloos 3D-tastsysteem: automatisch, snel en zeer nauwkeurig
HEIDENHAIN biedt een kwalitatief uitstekend en ‘compleet’ draadloos 3D-tastsysteem waarbij wij óók zorgen voor een snelle montage, goede gebruiksinstructie én begeleiding tijdens de eerste fase van de daadwerkelijke productie. Draadloze 3D-systemen van HEIDENHAIN zijn uitermate geschikt voor gebruik op freesmachines en bewerkingscentra met een TNC-besturing van HEIDENHAIN. Het uitrichten en meten van werkstukken gebeurt automatisch, snel en zeer nauwkeurig. Insteltijden, het vastleggen van werkstuknulpunten en het uitvoeren van controles vergt minimale tijd. HEIDENHAIN’s tastsystemen staan garant voor een zeer hoge betrouwbaarheid. Verhoog uw rendement en reduceer uw kostbare stilstandtijd.

Voordelen in vogelvlucht:

  • Ontworpen voor frezen, draaien, slijpen.
  • Geschikt voor kleine, grote, gesloten en open machines.
  • Compact ontwerp, ideaal voor kleine inbouwruimtes, meer vrijheid bij het zwenken.
  • Betrouwbare meetresultaten.
  • Lucht/water jets voor reinigen.
  • Slijtagevrije optische sensor.
  • Voeding met (oplaadbare) batterij.
  • Werkstukken en gereedschappen automatisch uitrichten en meten.


Botsbeschermingingsmodule: geen stilstand, geen productieverlies
Bij het aantasten van werkstukken kan het echter soms tot een aanvaring komen, waarbij het tastsysteem beschadigd wordt! De botsingen gebeuren zonder opzet en zijn al helemaal niet te voorspellen, zeker als het tastsysteem toegepast wordt zonder de dynamische botsingsbewaking DCM. Bij complexe 5-assige bewerkingen is een onverwachte zwenkbeweging niet altijd helemaal uit te sluiten. Deze pech is niet alleen zeer ergerlijk, maar ook kostbaar. De machinestilstand, het productieverlies en de reparatiekosten bedragen al snel duizenden euro's. Het is prettig voor de machinebediener wanneer hij ook in een dergelijke situatie op de HEIDENHAIN botsbeschermingingsmodule kan vertrouwen.

Service Exchange: Geen downtime
Voor veel tastsystemen biedt HEIDENHAIN ruilsystemen aan in het kader van Service Exchange. Dat betekent dat u niet op de reparatie van uw defecte eenheid hoeft te wachten, maar dat u meteen een ruil tastsysteem van ons ontvangt.

Klik hier voor meer informatie over deze producten.

Benieuwd? Meer weten?
Neem gerust contact op met HEIDENHAIN via 0318 581 800 of infoheidenhainnl.