Ontdek de compacte TNC 620-besturing: nu met touchscreen-technologie

TNC contouring controls van HEIDENHAIN zijn populair bij gebruikers dankzij hun werkplaatsgerichte operationele ontwerp en dialoogprogramma's. Goed nieuws is dat HEIDENHAIN nu de voordelen van de compacte TNC 620 besturing combineert met de allernieuwste touchscreen technologie.

Snel en intuïtief navigeren
De operator bedient de TNC 620 control inclusief touchscreen met handbewegingen, vergelijkbaar met smartphones of tablets. De operator kan snel en intuïtief navigeren door lange lijsten, programma's, tabellen en andere inhoud op basis van kinetisch scrollen.

Gemak dient de operator
Kort swipen resulteert in het scrollen over een paar regels; een langere en snelle beweging laat de operator dynamisch scrollen over meer informatie. Met een korte tik kan de gebruiker het dynamisch scrollen op elk moment stoppen. Dat maakt het mogelijk om eenvoudig een NC-blok of een markering in lange NC-programma's of gereedschapstabellen te vinden. In de 3D-testmodus zijn in- en uitzoomen en bewegende en roterende objecten bijzonder praktisch. Ook verschijnt er een pop-up toetsenbord voor tekstinvoer. De nieuwe MC 8410 hoofdcomputer met aanraakschermtechnologie in de TNC 620 correspondeert met de MC 7410 in de voorgaande oplossing zonder deze functionaliteit.

Optimale controle
Voor de machinebouwer biedt HEIDENHAIN een nieuw ontworpen machinebesturingspaneel MB 721, met of zonder functionele veiligheid. Dit biedt drie optionele elementen die zijn toe te wijzen aan extra toetsen, sleutelschakelaars of een USB-aansluiting. Potentiometers voor voeding en spilsnelheid geven optimale controle.

Standaardcycli compatibel met oudere besturingsversies
De software van de TNC 620 garandeert dat het grote aantal standaardcycli voor frees- en boormachines en de optionele tastfunctionaliteit compatibel blijven met oudere besturingsversies. TNC's blijven de toonaangevende besturingen bij zowel prototyping als productie. Dit dankzij de hoge contourbetrouwbaarheid, hoge snelheid en uitstekende oppervlakteafwerking. De TNC 620 is gestandaardiseerd als 4-assenregeling, maar is optioneel uit te breiden naar simultaan 5-assig gebruik.

Benieuwd? Meer weten? Neem gerust contact op met HEIDENHAIN via 0318 581 800 of infoheidenhainnl.