Hoe waardevol is machinedata?

Bent u al bezig met het vergaren van machinedata? Lees hier hoe u uw productiviteit kunt verbeteren en meer inzicht krijg in uw machinepark. Ga eenvoudig en effectief aan de slag met machinedata.

Verbeter uw productiviteit
Machines en robots spelen een steeds belangrijkere rol binnen het productieproces van hoogstaande industriële producten. Het aantal machines en technische hulpmiddelen voor productiedoeleinden neemt alsmaar toe, ter ondersteuning van de operator die centraal blijft staan in het productieproces. Dankzij constante ontwikkelingen en innovaties in automatisering, robotisering en precisietechnologie is het mogelijk om sneller, meer én complexere producten en onderdelen te produceren. Uw productiviteit is grotendeels afhankelijk van het gerealiseerd rendement van uw machines én de inspanningen van de operator.

Krijg inzicht in uw machinepark
Doordat machines steeds intelligenter worden en met elkaar in verbinding staan via het bedrijfsnetwerk (connected machining) worden er grote hoeveelheden data bijgehouden. Denk aan waardevolle machinedata, zoals uptime, rendement en servicemeldingen. Om deze data eenvoudig en effectief te kunnen gebruiken om hiermee de productiviteit te verhogen, heeft HEIDENHAIN StateMonitor geïntroduceerd. Door machine en besturing smart te maken, dankzij een koppeling met het bedrijfsnetwerk, wordt er met StateMonitor diverse tools aangereikt om de productiviteit van uw machines te bewaken en te analyseren. Met StateMonitor is het mogelijk om de actuele (real-time) status van tot wel 30 machines te monitoren.

Krijg met StateMonitor onder meer toegang tot de volgende inzichten:

  • Gedetailleerd visueel statusoverzicht van het machinepark.
  • Monitoring van de productiviteit en beschikbaarheid van machines.
  • Notificaties met betrekking tot machinemeldingen dankzij Messenger.
  • Evaluaties zoals de looptijd van programma’s.