Gekoppelde en transparante processen besparen tijd

Connected Machining is een inmiddels veelvuldig toegepast industrieel concept voor een totaal digitaal orderproces. De voordelen zijn talrijk, maar samen te vatten in twee prominente pluspunten: Connected Machining verhoogt de transparantie en ondersteunt het planningsgerichte productiemanagement.

Communicatie is altijd de voorwaarde voor de overdracht van kennis en daarmee voor vooruitgang. Netwerkcommunicatie maakt deze kennis nog sneller beschikbaar en dit leidt veelal tot intelligente oplossingen. Dus waarom geeft een bedrijfsorganisatie ook niet alle beschikbare informatie en kennis door aan de productieafdeling? Met de functie Connected Machining in onze TNC-besturingen heeft een productieafdeling direct toegang tot alle zinvolle informatie van de ondersteunende afdelingen. Met Connected Machining integreert men de productie in de hele procesketen en daarmee maakt een bedrijf deze nog efficiënter. De productiviteit, de kwaliteit en de flexibiliteit zullen stijgen.

Promoveer de werkplaats tot spin in het web
Ervaren machinebedieners wisten het altijd al: De kern van het bedrijf is uiteindelijk de werkplaats. De naam zegt het al: Hier vindt het feitelijke werk plaats. Voor wat betreft het bedrijfsnetwerk vormt de werkplaats echter vaak nog een soort buitenpost in de periferie van het netwerk.

Die positie past niet langer bij het moderne concept van Connected Machining en verandert HEIDENHAIN nu met het toepasselijk genaamde functiepakket Connected Machining. Met dit pakket wordt de TNC-besturing opgenomen in het netwerk van alle productie ondersteunende afdelingen in een organisatie. Hierdoor worden procesgegevens uit het productieproces beter benut en dit maakt het werk makkelijker, sneller en de processen duidelijker.

Ondersteuning van het digitale ordermanagement
HEIDENHAIN TNC-besturingen met Connected Machining ondersteunen het digitale ordermanagement bij de fabricageafdelingen en de koppeling van de besturing aan die afdelingen binnen het bedrijf die deze productie ondersteunen. Dit concept verandert de werkplaats van een buitenpost in een volwassen onderdeel van een efficiënte procesketen.

Direct vanaf de besturing toegang tot alle data
Met de Remote Desktop Manager is er direct vanaf de besturing toegang tot alle data die nodig kunnen zijn om de voordelen van Connecting Machining maximaal te benutten. Het gaat hierbij om data zoals CAD-tekeningen, NC-programma’s en gereedschapsgegevens. Maar ook werkinstructies, onderdelenlijsten, voorraadinformatie en e-mails.

Niet langer afhankelijk van derden
Het bespaart aantoonbaar tijd wanneer direct vanuit de TNC-besturing de ontbrekende gegevens op een CAD-tekening uit het CAD/CAM-systeem zijn op te halen. En daarmee is de afhankelijkheid van derden in dit proces gestopt. En juist ’s avonds en in het weekend biedt dit een enorm voordeel, omdat veel ondersteunende afdelingen dan niet werken en er toch 24/7 toegang is tot alle relevante data. Daarnaast kunnen meldingen ook vanuit het productieproces naar de andere afdelingen gestuurd worden. Bijvoorbeeld als tijdens de productie procesgegevens zoals snijgegevens of voedingen worden aangepast.

Krachtige koppeling dankzij
HEIDENHAIN DNC-interface De HEIDENHAIN DNC-interface zorgt voor de koppeling van de gereedschapsmachine met een TNC-besturing aan het ERP-systeem evenals met de werkvoorbereiding. Deze krachtige interface verzorgt de datastroom van en naar de gereedschapsmachine en maakt een verregaande automatisering mogelijk. Dit laatste is een voorwaarde voor de zogeheten verticale integratie van de gereedschapsmachine in de IT-omgeving van de productieafdeling. Deze integratie biedt twee prominente voordelen: Het verhoogt de inzichtelijkheid in het productieproces en ondersteunt het opdrachtmanagement.

Grote voordelen van moderne netwerkstructuur
Als bijvoorbeeld de machinebediener de verspaningsparameters voor een bepaalde bewerking verhoogt, verloopt het proces sneller dan oorspronkelijk gepland. Om dit voordeel ook daadwerkelijk te kunnen gebruiken, moet de logistiek in de organisatie op deze nieuwe situatie worden aangepast. Dit is bij uitstek een opdracht voor het voorraadsysteem, want dat zorgt ervoor dat nieuwe ruwdelen en gereedschappen eerder dan oorspronkelijk gepland bij de machine worden klaargezet. Ook worden de onderdelen eer der gereed ge meld en kunnen deze eerder aan de klant worden geleverd. Klanten waarderen deze voordelen en er ontstaat extra productieruimte voor andere opdrachten.