Sterke functies voor de 5-assige bewerking

De 5-assige bewerking vergroot het spectrum van te bewerken onderdelen en verhoogt de productiviteit. Hierdoor worden omspanprocessen voorkomen en worden fabricagetijden evenals foutbronnen gereduceerd. Bij een toenemende complexiteit van het werkstuk is de 5-assige bewerking een onvermijdelijk onderdeel van het productieproces.

De TNC 640 van HEIDENHAIN ondersteunt de gebruiker met talrijke praktijkgerichte functies, die de 5-assige bewerking, van programmering tot werkstukcontrole, eenvoudig en procesbetrouwbaar maken.

De uitdagingen van de 5-assige bewerking kunt u aan met HEIDENHAIN

5-assige bewerking: sterke functies voor Aerospace-parts

[Translate to Niederländisch:] TNC 640 für die 5-Achsbearbeitung

Uw voordelen met de TNC 640 voor de
5-assige bewerking

  • Schade aan de machine en stilstand voorkomen
  • Exacte weergave van de machinekinematica in de besturing
  • Procesveilig voorbewerken met constante bewerkingsvoorwaarden
  • Machine- en gereedschapsonafhankelijke 5-assige bewerking
  • Perfecte oppervlakken in een mum van tijd
  • Verbeterde nauwkeurigheid op het Tool Center Point
  • Eenvoudige en efficiënte werkstukcontrole

Schade aan de machine en stilstand voorkomen

Realistische simulaties maken een procesveilige controle van het NC-programma vóór de bewerking mogelijk – al op de programmeerplaats in het kantoor en bijzonder natuurgetrouw dankzij de Digital Twin. Bij het instellen en tijdens het productieproces beschermt de dynamische botsingsbewaking DCM tegen botsingen bij complexe 5-assige bewegingen.

[Translate to Niederländisch:] Realistische Simulationen mit dem digitalen Zwilling
[Translate to Niederländisch:] KinematicsOpt

Exacte weergave van de machinekinematica in de besturing

In de werkplaats programmeerbare kalibratiecycli zorgen voor een blijvende machinenauwkeurigheid. Met de functie KinematicsOpt kan de nauwkeurigheid van rond- of zwenkassen en de compensatie van aanwezige verschuivingen van het centrum van rotatie van deze assen worden gecontroleerd. De afwijkingen worden automatisch naar de kinematica verzonden en in de kinematica verrekend.

Procesbetrouwbaar voor- en nabewerken met constante bewerkingsvoorwaarden

Zeer efficiënte voorbewerkings- en nabewerkingscycli die het gereedschap ontzien, vormen de basis voor een productieve 5-assige bewerking. Met de Optimized Contour Milling (OCM) berekent de besturing automatisch de complexe bewegingen voor het wervelfrezen van kamers en eilanden met een willekeurige contour. De berekening van de optimale snijwaarden gaat eenvoudig met de geïntegreerde snijgegevenscalculator.

[Translate to Niederländisch:] Optimized Contour Milling (OCM)

Machine- en gereedschapsonafhankelijke
5-assige bewerking

De functie TCPM maakt een optimale gereedschapsgeleiding mogelijk. 3D-ToolComp compenseert afwijkingen van de gereedschapsradius. Zo creëert u met de 5-assige bewerking met de TNC 640 in zeer korte tijd een perfect werkstuk, waarmee u voorop loopt wanneer optimale bewerkingsresultaten en efficiënte processen vereist zijn

Perfecte oppervlakken in een mum van tijd

Naast de optimale gereedschapsgeleiding speelt de bewegingsbesturing een doorslaggevende rol voor het bewerkingsresultaat en de prestaties. De cyclus 32 TOLERANTIE maakt een bewerkingsspecifieke aanpassing van de contourtolerantie voor de perfecte mix van nauwkeurigheid en dynamiek mogelijk.

Verbeterde nauwkeurigheid op het Tool Center Point

De functies van Dynamic Precision compenseren systematisch dynamische afwijkingen en stimuleren zo het nauwkeurigheidspotentieel van de gereedschapsmachine. Zo ontstaan werkstukken met een hoge contournauwkeurigheid en een beter oppervlak – met tegelijkertijd een hogere bewerkingssnelheid.

Eenvoudige en efficiënte werkstukcontrole

De automatiseerbare cyclus 444 meet ook complexe 3D-geometrieën. Het desbetreffende meetpunt met zijn coördinaten en de bijbehorende normaalvector is voldoende. De TNC tast automatisch het werkstuk af en bepaalt of het gemeten punt binnen een vastgestelde tolerantie ligt.

Dit zou u ook kunnen interesseren

De juiste besturing

Welke HEIDENHAIN-besturing is de optimale oplossing voor uw machine? Ons overzicht geeft u een snelle indruk van de essentiële kenmerken van onze frees- en draaibesturingen.
Alle besturingen in een oogopslag

Praktijkgerichte expertise

Voor optimale meet- en freesresultaten zijn een professioneel gebruik van meetsystemen en een veilige beheersing van de besturingen een voorwaarde.
Het cursusaanbod ontdekken

Ontmoetingsplaats voor expertkennis

In de TNC Club vindt u ons speciale aanbod voor gebruikers van besturingen. Lidmaatschap maakt u nog vertrouwder en bedrevener met uw besturing.
Maak kennis met de TNC Club

HEIDENHAIN Automation Solution

HEIDENHAIN Automation Solution is een modulair systeem voor universele automatisering van werkstukken en gereedschappen met beproefde componenten en een intuïtief bedieningsconcept.
Automatiseren met systeem