Freesmachines

HEIDENHAIN biedt de machine fabrikant een compleet programma met high-end-oplossingen voor de uiterst nauwkeurige en dynamische motion control.

Hiertoe behoren de veelzijdige en gebruiksvriendelijke TNC-besturingen voor freesmachines en frees-draaimachines of bewerkingscentra evenals digitale uitlezingen voor handbediende gereedschapsmachines. Lineaire encoders en hoekmeetsystemen detecteren de bewegingen direct in closed loop.

Ook de omvormers van de nieuwe generatie aandrijvingen Gen 3 zijn speciaal afgestemd op de eisen van freesmachines. Ze bieden de modernste interfacetechniek, uitstekende performance en zeer hoge besturingsprestaties. Motoren van HEIDENHAIN en ETEL zijn beschikbaar.

Voor de gebruikers van gereedschapsmachines zijn natuurlijk de TNC-besturingen met hun op de werkplaats gerichte programmering in Klartext de eerste keuze. Tast- en camerasystemen alsmede elektronische handwielen zijn praktische hulpmiddelen om insteltijden te verlagen en betrouwbaar te werken. Op de programmeerplaats maken, testen en optimaliseren gebruikers van HEIDENHAIN-besturingen hun NC-programma's op kantoor, net zoals ze dat aan de machine zouden doen.

Besturingen en aanverwante producten

Aandrijvingsgeneratie Gen 3: besturingstechniek die intelligent beweegt

Rondom de spil

De nieuwe LC-generatie: geoptimaliseerde optiek vermindert uw systeemkosten

Rondom de tafel

De nieuwe RCN-generatie: nauwkeuriger, sneller en slimmer

Deze onderwerpen zouden u mogelijk ook als fabrikant of gebruiker van freesmachines kunnen interesseren

Besturingen in de medische techniek

HEIDENHAIN-besturingen bieden vele speciale functies voor de snelle, economische, betrouwbare en uiterst nauwkeurige productie van implantaten en chirurgische instrumenten.
Voordelen medische techniek

Praktijkgerichte expertise

Voor optimale meet- en freesresultaten zijn een professioneel gebruik van meetsystemen en een veilige beheersing van de besturingen een voorwaarde.
Het cursusaanbod ontdekken

Ontmoetingsplaats voor expertkennis

In de TNC Club vindt u ons speciale aanbod voor gebruikers van besturingen. Lidmaatschap maakt u nog vertrouwder en bedrevener met uw besturing.
Maak kennis met de TNC Club

HEIDENHAIN Automation Solution

HEIDENHAIN Automation Solution is een modulair systeem voor universele automatisering van werkstukken en gereedschappen met beproefde componenten en een intuïtief bedieningsconcept.
Automatiseren met systeem