Gereedschapsmachines

Vooral in frees- en draaibanken, maar ook in veel andere bewerkingsmachines voor het slijpen, eroderen, lasersnijden en waterstraalsnijden of plaatbuigen en 3D-printen worden producten van HEIDENHAIN en de merken AMO, ETEL of RSF gebruikt.

Lineaire encoders, roterende encoders, hoekmeetsystemen positioneren rondassen en lineaire assen met hoogste nauwkeurigheid. 2D-griplate systemen, camera- en tastsystemen vermeten machine, werkstukken of gereedschappen. Motoren, omvormers en regeltechniek bewegen de assen en gereedschappen uiterst dynamisch en exact op de gewenste banen. Frees- en draaibesturingen bieden de gebruiker in de werkplaats unieke ondersteuning bij de efficiënte oplossing van de meest uiteenlopende bewerkingstaken.

  Direct naar onze oplossingen voor gereedschapsmachines

  Direct naar de topthema's

  Nauwkeurigheid, procesbetrouwbaarheid, efficiëntie, digitalisering en automatisering: ontdek onze oplossingen voor de topthema's op het gebied van gereedschapsmachines.

  Nauwkeuriger bewerken

  Coördinatenslijpen met de TNC 640: de perfecte finish in één opspanning

  Nauwkeuriger produceren

  Efficiënter verspanen

  Altijd met de optimale snijwaarden frezen: wervelfrezen met OCM bij willekeurige kamers en eilanden

  TNC-Club: Dé plek voor vakspecialisten

  De TNC-Club is uw ontmoetingsplaats voor vakkennis met vele aanbiedingen die u als gebruiker van een HEIDENHAIN-besturing ondersteunen om nog efficiënter te verspanen.
  Als clublid profiteert u van specifieke trainingen, evenementen en workshops die u nog vertrouwder en meer ervaren maken met de toepassing van uw besturing.

  Intelligent verbinden

  Gedigitaliseerd en geautomatiseerd produceren: dat zijn de voordelen

  Flexibel automatiseren

  Automatiseren met systeem

  HEIDENHAIN Automation Solution is een modulair systeem voor universele werkstuk- en gereedschapsautomatisering. Fabrikanten van machines en automatiseringsaanbieders maken gebruik van beproefde componenten, die ze flexibel kunnen aanpassen. Exploitanten profiteren van het intuïtieve bedieningsconcept.

  Intelligente besturingsfuncties gebruiken

  HEIDENHAIN-besturingen bieden veel krachtige functies voor de serieproductie van werkstukken en voor het palletbeheer. Eén daarvan is de Batch Process Manager. Deze maakt de planning van de bestellingen rechtstreeks in de besturing mogelijk, organiseert de voorraad van de bestellingen en controleert vooraf of alles naar wens is.

  Automatiseren met ervaren specialisten

  HEIDENHAIN-besturingen voldoen aan alle voorwaarden voor de flexibele automatisering van uw productie. In ons partnerprogramma Automatisering ontwikkelen wij samen met gekwalificeerde automatiseringsaanbieders op maat gemaakte oplossingen voor uw specifieke automatiseringstaak.

  Nog meer over het thema automatisering

  In veel automatiseringsoplossingen zijn producten van HEIDENHAIN terug te vinden, bijvoorbeeld de innovatieve Dual Encoder KCI 120 Dplus voor motorfeedback en positiemeting met een roterende encoders in Advanced Robotics-toepassingen. Meer hierover en over veel andere producten of toepassingen kunt u op deze pagina's ontdekken: