HEIDENHAIN: high-tech gemaakt in Germany

Dat is waar HEIDENHAIN wereldwijd om bekend staat. Al meer dan 130 jaar is het bedrijf een toonaangevende pionier op het gebied meet- en besturingstechnologie. HEIDENHAIN-producten vormen vaak de basis voor technologische vooruitgang in de meest innovatieve wereldwijde industrieën, waaronder halfgeleiders, elektronica, machinegereedschap en automatisering van productieapparatuur voor de fabrieken van morgen.

De consistente, voortdurende ontwikkeling van nauwkeurigheid, hoge dynamische prestaties en procesbetrouwbaarheid in HEIDENHAIN-producten verbetert direct de prestaties en efficiëntie van machines en geautomatiseerde systemen.

HEIDENHAIN: een profielschets

Dit pioniersbedrijf voor meet- en besturingstechnologie, dat in 1889 in Berlijn werd opgericht, kent een lange traditie. HEIDENHAIN is gevestigd in Traunreut in het zuiden van Beieren en biedt producten en oplossingen voor industrieën, zoals gereedschapsmachines, automatisering, elektronica, robotica, liften, en medische technologie.

Veeleisende positioneringstaken in deze industrieën zijn onze missie, en nauwkeurigheid is onze passie. Onderzoek en ontwikkeling maken deel uit van ons DNA, waarbij veel van onze medewerkers zich inzetten voor de continue ontwikkeling van geavanceerde technologieën. Binnen onze hele Corporate Group wordt een dubbelcijferig percentage van onze inkomsten geïnvesteerd in R&D.

Wereldwijd zijn er zo’n 8.500 medewerkers actief om onze klanten binnen hun markten te helpen. HEIDENHAIN is een internationaal bedrijf met eigen dochterondernemingen, dienstenaanbieders en distributeursnetwerken. De belangrijkste merken die onze kernsectoren bedienen zijn AMO, ETEL, NUMERIK JENA en RSF.

HEIDENHAIN NV

Vanuit Roosdaal, verzorgt HEIDENHAIN NV sinds 1994 de levering en ondersteuning voor HEIDENHAIN en de merken AMO, ETEL, LEINE LINDE, NUMERIK JENA en RSF. Het team staat klanten met raad en daad bij om het optimale systeem voor de toepassing te selecteren of een oplossing voor een meet- en besturingssysteem te vinden.

Er is een uitgebreide service en applicatie afdeling waarmee we on-site, in Roosdaal of op afstand support kunnen bieden.

Belangrijke feiten en cijfers

8500

Werknemers wereldwijd

1,3 miljard

Omzet van de Corporate Group

circa 30

Dochterondernemingen

circa 40

Distributeurs

Overzicht van HEIDENHAIN-kwaliteits- en milieunormen

HEIDENHAIN milieuverklaring

Elk jaar publiceert HEIDENHAIN haar doelstellingen en resultaten op het gebied van duurzaamheid en milieu. Onze consistente duurzaamheidsstrategie zorgt ervoor dat de weg naar de toekomst voor ons open ligt.
Download de verklaring

EMAS: gecertifieerd milieubeheer

HEIDENHAIN is een EMAS-gecertificeerd bedrijf dat voldoet aan de veeleisende, wereldwijd erkende milieucertificatienormen van de Europese Unie.
Download het certificaat

ISO 9001: hoge kwaliteistnormen

HEIDENHAIN is ISO 9001-gecertificeerd en kan dus optimaal voldoen aan de verwachtingen van klanten, maar ook aan alle wettelijke vereisten op het gebied van kwaliteitsbeheer.
Download het certificaat

ISO 14001: milieucertificering

De milieunormen bij HEIDENHAIN omvatten recyclebare producten met een lange levensduur, behoud van hulpbronnen en een zuinig energieverbruik tijdens de productie.
Download het certificaat