Draaibanken

Draaibesturingen van HEIDENHAIN bewijzen zich al jaren bij zowel standaarddraaibanken als bij complexe draaibanken en draaicentra. Ze maken bewerkingen met aangedreven gereedschappen, met C-as en Y-as of met B-as mogelijk, evenals complete bewerkingen met een tegenspil.

Lineaire encoders en hoekmeetsystemen detecteren de bewegingen direct in de closed-loop. Digitale uitlezingen voor handbediende gereedschapsmachines maken nauwkeurig vervaardigen met talrijke praktische functies en cycli zeer eenvoudig.

Ook de omvormers van de nieuwe generatie aandrijvingen Gen 3 zijn speciaal afgestemd op de eisen van draaibanken. Ze bieden de modernste interfacetechniek, verbeterde specificaties en hogere regelaar performance. Als aandrijvingen zijn er motoren van HEIDENHAIN en ETEL beschikbaar.

Gebruikers van de HEIDENHAIN-draaibesturingen waarderen de eenvoudige bediening en programmering, waarbij ze de besturingen door talrijke intelligente functies ondersteunen. Hierdoor is er voor het werken met een CNC PILOT 640 of MANUALplus 620 ook slechts een geringe inwerk- en trainingstijd nodig. Tast- en camerasystemen en elektronische handwielen zijn op de praktijk gerichte hulpmiddelen direct aan de machine, waardoor de insteltijden worden verkort en de procesbetrouwbaarheid wordt verhoogd. Voor het maken, testen en optimaliseren van NC-programma's buiten de werkplaats zijn er programmeerplaatsen beschikbaar.

Besturingen en aanverwante producten

Simultaandraaien met de CNC PILOT 640: voor- en nabewerken van complexe contouren in één keer

Rondom de spil

De nieuwe LC-generatie: geoptimaliseerde optiek vermindert uw systeemkosten

Rondom de slede