HEIDENHAIN-oplossingen voor uw specifieke toepassingen

Met een uniek portfolio van meet- en besturingstechniek, creëert HEIDENHAIN en haar merken AMO, ETEL, IMT, LTN, NUMERIK JENA, RENCO en RSF de voorwaarden voor technologische vooruitgang in de meest innovatieve sectoren ter wereld. Of het nu gaat om de bouw van gereedschapsmachines, automatiseringstechnologie, halfgeleider- en elektronica-industrie, metrologie of robotica, of om aandrijving, medische en lifttechnologie, drukindustrie, Structural Health Monitoring of telescopen: consequente nauwkeurigheid, dynamiek en proces betrouwbaarheid van onze producten is doorlopend in ontwikkeling, en verbetert direct de prestaties en efficiëntie van uw machines, installaties, apparaten en processen. Ontdek zelf welke oplossingen wij voor uw branche bieden en hoe deze oplossingen uw toepassingen kunnen optimaliseren.

Onze oplossingen voor uw branche en toepassing

Gereedschapsmachine

Lineaire encoders en hoekmeetsystemen voor de closed loop-regeling van de assen en numerieke besturingen van HEIDENHAIN zetten in gereedschapsmachines de benchmark voor nauwkeurigheid, verspaningscapaciteit, procesbetrouwbaarheid en bedieningsgemak.

Automatisering

De nauwkeurigheid en dynamiek van geautomatiseerde processen in de productie zijn in belangrijke mate afhankelijk van de eigenschappen van de toegepaste meetsystemen – ongeacht het deelgebied dat u bekijkt, van robotica tot metrologie.

Elektronica

De vooruitgang in de halfgeleider- en elektronica-industrie komt hoofdzakelijk voort uit de permanente miniaturisering van de componenten in front- en back-end productie, ondersteund door onze encoder en motion control technologie.

Robotica

Robots voeren steeds veeleisendere taken uit, bijv. bewerkingen met hoge precisie of mens-robot-samenwerking. Voor motorfeedback en positionering hebben wij de juiste oplossingen – zowel in de klassieke robotica als voor Advanced Robotics.

Medische techniek

De toepassingen in de medische techniek zijn zeer flexibel en uiterst veelzijdig. Onze encoders bieden robuuste nauwkeurigheid en maximale betrouwbaarheid. Onze besturingen zorgen voor perfect bewerkte implantaten vanaf batchgrootte 1.

Aandrijvingen

Bij ons vindt u oplossingen met de hoogste nauwkeurigheid, prestaties en dynamiek, van encoders voor motorfeedback en positieregeling tot aan een wijde range van motoren en motion control.

Lifttechniek

Veiligheid en comfort rondom de lift – daarvoor zorgen onze encoders bij aandrijving, remmen, schachtkopiëring en deuren. We zijn ook al bezig met innovatieve oplossingen voor de lifttechnologie van morgen.

Structural Health Monitoring

Bescherm zwaar belaste gebouwen en industriële installaties met zeer nauwkeurige, digitale sensortechniek. De meting van rek, trillingen en oscillaties verschaft u waardevolle gegevens voor een optimale werking en voorraadbescherming.

Windenergie

Het optimaliseren van de prestaties en levensduur van windturbines voor een hoger rendement, vereist sensoren die speciaal zijn ontworpen voor de unieke vereisten van deze toepassing. HEIDENHAIN en haar merken AMO, LEINE LINDE en LTN leveren deze producten.

Productie printing

Ondanks alle digitalisering blijft bedrukt papier nog essentieel in ons dagelijks leven. Daarom vindt u hier encoders voor uw systemen en machines, van compacte laserprinters tot rotatieprinters, van drukvoorbereiding tot het afwerkingssysteem.