Gratis botsbescherming bij 3D-tastsysteem TS 460 van HEIDENHAIN

Voordelen:
• Ontworpen voor frezen, draaien, slijpen.
• Geschikt voor kleine, grote, gesloten en open machines.
• Compact ontwerp, ideaal voor kleine inbouwruimtes, meer vrijheid bij het zwenken.
• Betrouwbare meetresultaten.
• Lucht/water-jets voor reinigen.
• Slijtagevrije optische sensor.
• Voeding met (oplaadbare) batterij.

HEIDENHAIN biedt een kwalitatief uitstekend en ‘compleet’ draadloos 3D-tastsysteem waarbij wij óók zorgen voor een snelle montage, goede gebruiksinstructie én begeleiding tijdens de eerste fase van de daadwerkelijke productie.

En wat deze actie uniek maakt: De optionele botsbescherming leveren wij er nu gratis bij!

Werkstukken en gereedschappen automatisch uitrichten en meten
Deze draadloze 3D-tastsystemen van HEIDENHAIN zijn uitermate geschikt voor gebruik op freesmachines en bewerkingscentra met een TNC-besturing van HEIDENHAIN. Het uitrichten en meten van werkstukken gebeurt automatisch, snel en zeer nauwkeurig. Instel - tijden, het vastleggen van werkstuknulpunten en het uitvoeren van controles worden heel snel uitgevoerd. Onze tastsystemen staan garant voor een zeer hoge betrouwbaarheid. Verhoog uw rendement, reduceer uw kostbare stilstandtijd.

Nu met gratis en effectieve botsbescherming
Bij lichte aanraking met het werkstuk of de klauwplaat wijkt het tastsysteem uit. Tegelijkertijd deactiveert een ingebouwde schakelaar het gereedsignaal en stopt de machine. Een verkeerde beweging blijft daardoor zonder ernstige gevolgen. De botsbescherming bij uw 3D-taster van HEIDENHAIN absorbeert kleine botsingen en voorkomt grotere schades aan de spil evenals aan machineonderdelen. De winst zit in de verhoging van het machine-rendement en de productiekwaliteit. Met behulp van de tasters van HEIDENHAIN kan men 24/7 produceren en optimale kwaliteit garanderen.