Tips en tricks van de service afdeling van HEIDENHAIN

Hebt u vragen over onderwerpen die betrekking hebben op onze klantenservice? 

In deze rubriek vindt u regelmatig nuttige informatie die u snel verder helpt bij uw dagelijkse werkzaamheden.

Een naadloze vervanging – altijd de juiste opvolger

Bewezen producten hebben natuurlijk hun voordelen: ze zijn volwassen, hun eigenschappen zijn bekend en er is een bepaalde montageroutine die ervoor zorgt dat het aanbouwen en instellen snel gaat. Maar er is natuurlijk ook technische vooruitgang die op een gegeven moment nieuwe producten op de markt brengt. HEIDENHAIN hecht bijzonder belang aan het feit dat de wissel van het beproefde product naar de innovatieve opvolger niet tot een breuk leidt maar tot een vloeiende overgang wordt. En ontwikkelt nieuwe apparaten doelgericht, ook vanuit het oogpunt van de productopvolging.

Het stopzetten van bestaande producten is voor HEIDENHAIN altijd een goed doordachte en goed voorbereide stap. Tot slot heeft het verreikende implicaties:

  • Klanten die de stopgezette apparaten in hun producten installeren, moeten kunnen uitwijken naar alternatieven
  • Bij machines en installaties die al in bedrijf zijn, moet gegarandeerd zijn dat er in geval van service permanent vervanging is
  • In beide gevallen mogen voor de toepassing van het opvolgende apparaat natuurlijk zo weinig mogelijk constructieve wijzigingen aan de machines en installaties nodig zijn

Zo is bijvoorbeeld voor de gesloten lineaire encoders LC 1x3 en LC 4x3, waarvoor eind 2018 ook de verkoop van reserve-apparaten is stopgezet, de opvolger LC 1x5 resp. LC 4x5 beschikbaar als een naadloze vervanging. De nieuwe apparaten zijn volledig identiek voor wat betreft de opbouw en kunnen daardoor in hetzelfde gatenpatroon als hun voorgangers worden gemonteerd. Bij lineaire encoders LC 4x5 is alleen de persluchtaansluiting naar de tegenoverliggende zijde van de aftastkop verplaatst. Met behulp van een adapter kan de aansluiting voor de persluchtslang echter in de oorspronkelijke richting worden gedraaid.

Vragen over vervangende oplossingen voor HEIDENHAIN-apparaten beantwoorden onze hulplijnen of de HEIDENHAIN-service in uw regio. 

Contactpersoon – Service

Service-ondersteuning

+32 54 51 52 10

service@heidenhain.be
Contactpersoon – Verkoop

Afdeling verkoop

+32 54 34 31 58

sales@heidenhain.be

HEIDENHAIN Service News

Onze nieuwsbrief HEIDENHAIN Service News, houdt u op de hoogte over de HEIDENHAIN Service afdeling.

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang informatie en updates.