Tips en tricks van de service afdeling van HEIDENHAIN

Hebt u vragen over onderwerpen die betrekking hebben op onze klantenservice? 

In deze rubriek vindt u regelmatig nuttige informatie die u snel verder helpt bij uw dagelijkse werkzaamheden.

Hoekkop instellen – wij helpen u daarbij

Er zijn steeds weer bewerkingsopdrachten die met de traditionele machineconfiguratie niet kunnen worden uitgevoerd. Hiertoe behoort bijv. de inwendige bewerking. Hier helpt een hoekkop, waarvan de toepassing echter enkele aanpassingen aan de machine, besturing en het NC-programma vereist. De servicetechnici van de HEIDENHAIN-servicedienst helpen daarbij.

Eigenlijk is het gebruik van hoekkoppen geen groot probleem. De machine moet hiervoor over een goed voorbereide kinematica beschikken, de TNC-besturing over de optie Zwenken en de PLANE-functie. Moderne 5-assige machines en de huidige versies van de besturingen iTNC 530 en TNC 640 voldoen aan deze voorwaarden. En u als ervaren TNC-gebruiker beheerst het zwenken sowieso.

Lastig is daarentegen de definitie van de hoekkop. Want hoekkoppen zijn er in ruime keuze: met vaste of instelbare hoek, in verschillende maten, met verschillende oplossingen voor de machinekoppeling, voor heel verschillende gereedschapsopnames, als enkelvoudige of tweezijdige hoekkop. Voor elke wens van de klant is de geschikte oplossing op de markt beschikbaar. En elke ziet er anders uit, heeft dus heel individuele afmetingen en een eigen vorm.

Hier speelt de HEIDENHAIN-servicedienst een rol. Wij leveren op maat gemaakte sjablonen voor hoekkopdefinitie en helpen u ook ter plaatse bij het instellen als dit nodig is. Neem gewoon contact met ons op.

Contactpersoon – Service

Service-ondersteuning

+32 54 51 52 10

service@heidenhain.be
Contactpersoon – Verkoop

Afdeling verkoop

+32 54 34 31 58

sales@heidenhain.be

HEIDENHAIN Service News

Onze nieuwsbrief HEIDENHAIN Service News, houdt u op de hoogte over de HEIDENHAIN Service afdeling.

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang informatie en updates.