Tips en tricks van de service afdeling van HEIDENHAIN

Hebt u vragen over onderwerpen die betrekking hebben op onze klantenservice? 

In deze rubriek vindt u regelmatig nuttige informatie die u snel verder helpt bij uw dagelijkse werkzaamheden.

Lineaire encoders reinigen en repareren

De correcte werking van een lineaire encoder is bepalend voor de nauwkeurigheid van de machine of installatie. In het dagelijks leven in de werkplaats zijn er echter talloze invloeden die de werking kunnen beïnvloeden: stof, vet, oliën, water en vuil zijn alomtegenwoordig en zetten zich vast op liniaal of maatband en tastkop. Goed als een sterke partner u kan ondersteunen met een snelle reparatie!

Zelfs de bekende vervuilingstolerante lineaire encoders van HEIDENHAIN hebben last van vuilafzettingen. En natuurlijk is ook het beste apparaat ondanks het beste onderhoud niet beschermd tegen een defect. Om ervoor te zorgen dat uw machine bij een verontreinigde of defecte lineaire encoder zo kort mogelijk blijft, zijn HEIDENHAIN-vertegenwoordigingen speciaal voorbereid op onderhoud en reparatie van gesloten lineaire encoders.

Daarbij kunt u kiezen uit drie klantvriendelijke aanbiedingen:

 • U verwijdert het vuile of defecte meetinstrument zelf en brengt het naar de HEIDENHAIN-vertegenwoordiging bij u in de buurt. In veel gevallen kunt u op reiniging of reparatie wachten en het gereinigde of gerepareerde apparaat weer mee terugnemen. Dergelijke snelle reparaties brengen geen toeslag met zich mee! Natuurlijk kunt u het apparaat ook verzenden, maar dan moet natuurlijk rekening worden gehouden met de vrachttijden.
 • Geselecteerde lineaire encoders zijn beschikbaar als refurbished producten. Bij de aankoop van een refurbished systeem ontvangt u een vervangend apparaat dat u direct weer kunt installerfen. U verwijdert het defecte meetsysteem en brengt of stuurt het naar de HEIDENHAIN-vertegenwoordiging. Deze variant is met name aan te bevelen bij grotere reparaties met dienovereenkomstige reparatietijd.
 • U vertrouwt volledig op de service van uw HEIDENHAIN-vertegenwoordiging en kunt een servicetechnicus naar u toe laten komen. De servicetechnicus controleert, reinigt en repareert het lengtemeetsysteem ter plaatse.

Uw voordelen

 • Reiniging of reparatie vinden snel en voordelig plaats
 • Geen lange stilstandtijden, zelfs bij ingewikkelde reparaties
 • Eenvoudige procedures en gemakkelijke organisatie van onderhoud of reparatie

Om deze service te kunnen aanbieden, beschikken alle HEIDENHAIN-vertegenwoordigingen over:

 • Hoogwaardige werkplaatsen met bijzonder gekwalificeerd personeel
 • Een goed gesorteerd magazijn met een grote voorraad reserveonderdelen

Tot de werkplaatsuitrusting behoren:

 • Lange reinigingsplaatsen met hogedrukreinigers en ultrasoonbaden voor het effectief verwijderen van hardnekkig vuil op de linialen
 • Vrijzetvoorzieningen voor het simuleren van de inbouwsituatie van de lineaire encoder in de machine
 • Controle- en meetapparatuur voor het afstellen van de gerepareerde apparaten

HEIDENHAIN Service News

Onze nieuwsbrief HEIDENHAIN Service News, houdt u op de hoogte over de HEIDENHAIN Service afdeling.

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang informatie en updates.