Tips en tricks van de service afdeling van HEIDENHAIN

Hebt u vragen over onderwerpen die betrekking hebben op onze klantenservice? 

In deze rubriek vindt u regelmatig nuttige informatie die u snel verder helpt bij uw dagelijkse werkzaamheden.

Wist u dat?

De klantenservice van HEIDENHAIN heeft veel meer te bieden dan reparaties, ruildelen en telefonische ondersteuning. Hoe zit het bijvoorbeeld met het instellen van een Digital Twin van uw machine op het programmeerstation? Of het integreren van een extern gereedschapsgegevensbeheer in uw bestaande machine met HEIDENHAIN-besturing? Bijzonder spannend zijn ook de meer dan 20 verschillende specialistische cursussen en workshops van onze servicespecialisten in de categorie buitendienst, waarbij u de nodige kennis over zelfhulp bij storingen van uw machine leert. 

In totaal 50 ingenieurs en technici staan hiervoor in de klantenservice van HEIDENHAIN ter beschikking bij de technische hulplijnen voor onze klanten. Bovendien biedt HEIDENHAIN een wereldwijd netwerk met verkoop- en servicebedrijven in alle belangrijke markten. Voor onze productbegeleidende aanbiedingen zien wij onszelf als dienstverleners, van het ontwerp, de implementatie tot en met de optimalisatie van de vaak klantspecifieke oplossingen – zowel voor machinegebruikers als voor machinefabrikanten. Wij helpen u graag en ongecompliceerd bij het volgende:

Voor machinegebruikers

Digital Twin

De Digital Twin is een complete en waarheidsgetrouwe kopie van uw machine op een programmeerstation. Gebruik de werkelijke kinematica, parameters en functies van uw machine in de werkplaats wanneer u op kantoor ontwerpt en programmeert. 

Service-ondersteuning
+32 54 51 52 10
service@heidenhain.be

Inbedrijfstellingsservice StateMonitor

Laat de optimale configuratie en de ingebruikname van de software StateMonitor over aan de HEIDENHAIN-klantenservice – online, maar ook bij u ter plaatse in uw bedrijf. De bespaarde tijd kunt u net zo rendabel benutten als de pas verworven transparantie van uw processen. 

Service-ondersteuning
+32 54 51 52 10
service@heidenhain.be

Terugmelding van bijkomende tijden in StateMonitor

Via een Python-uitbreiding kan de TNC 640 bijkomende tijden terugmelden aan de StateMonitor. Dankzij deze extra informatie kunt u de stilstandtijden van de machine en wachttijden voor uw machinepark duidelijk optimaliseren. 

Service-ondersteuning
+32 54 51 52 10
​​​​​​​service@heidenhain.be

HEIDENHAIN Clone      

HEIDENHAIN Clone is de ideale oplossing om snel en eenvoudig een back-up te maken van uw waardevolle gegevens op HDR, CFR, SSDR van de TNC-besturing. Dat is essentieel voordat er onderhoud aan de machine wordt uitgevoerd, maar ook aanbevolen als een regelmatige back-up.

Service-ondersteuning
+32 54 51 52 10
​​​​​​​service@heidenhain.be

Koppelen van voorinstelapparaten voor gereedschap op de gereedschapsmachine

Verbind externe voorinstelapparaten voor gereedschap en systemen voor het beheer van gereedschapsgegevens,  bijvoorbeeld van Coscom, Zoller of Haimer, met uw gereedschapsmachines.

Service-ondersteuning
+32 54 51 52 10
​​​​​​​service@heidenhain.be

Voor machinefabrikanten

PNC 610 inclusief Software Magazin Automation

De PNC 610 is het hart van HEIDENHAIN Automation Solution – een systeembouwdoos met hard- en software uit één enkele bron voor universele werkstuk- en gereedschapsautomatisering. Automatiseer de werkstuktoevoer van uw gereedschapsmachines en sluit externe extra magazijnen eenvoudig aan op de TNC-besturing. Meer informatie vindt u in onze tip "Automatiseren met de PNC 610". 

Service-ondersteuning
+32 54 51 52 10
service@heidenhain.be

IO-Link Device-stuurprogramma maken

Voor een continue communicatie van de besturing tot op het onderste sensor-actuator-niveau van de automatisering is IO-Link de gangbare standaard. De benodigde stuurprogramma's ontvangt u van de HEIDENHAIN-klantenservice.

Service-ondersteuning
+32 54 51 52 10
​​​​​​​service@heidenhain.be

Contactpersoon – Service

Service-ondersteuning

+32 54 51 52 10

service@heidenhain.be
Contactpersoon – Verkoop

Afdeling verkoop

+32 54 34 31 58

sales@heidenhain.be

HEIDENHAIN Service News

Onze nieuwsbrief HEIDENHAIN Service News, houdt u op de hoogte over de HEIDENHAIN Service afdeling.

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang informatie en updates.