Procesveiligheid schept concurrentievoordelen

De processen voor frezen en draaien worden steeds complexer. Deze veilig beheersen, betekent een duidelijk concurrentievoordeel. Gereedschapsmachines met oplossingen van HEIDENHAIN voldoen daarvoor aan de beste technische voorwaarden. Want kwaliteit en precisie staan bij HEIDENHAIN op de eerste plaats en creëren de basis voor een veilig productieproces.

  • TNC-besturingen zorgen met Dynamic Precision, Dynamic Efficiency, Connected Machining en verdere opties voor nauwkeurigheid, productiviteit en digitaal gekoppeld installatie- en opdrachtbeheer.
  • Meetsystemen van HEIDENHAIN zijn de industrienorm voor de maatnauwkeurige en contournauwkeurige productie in Closed Loop.
  • Tastsystemen en tastcycli van HEIDENHAIN verhogen de maatnauwkeurigheid en zijn optimaal op elkaar afgestemd. Ze vergemakkelijken het uitlijnen en opmeten van werkstukken en gereedschappen en het kalibreren van de machinekinematica vóór of tijdens het lopende proces.
  • Aandrijvingen en besturingstechniek van HEIDENHAIN dragen wezenlijk bij aan de dynamische en tegelijkertijd zeer nauwkeurige bewegingen van gereedschapsmachines.
  • De bewakingssoftware StateMonitor maakt een procesveilige en efficiënte digitale koppeling van de productie mogelijk.