Virtuele beurs voor metrologie en kwaliteitsborging: oplossingen die klanttoepassingen stimuleren

Momenteel spelen de automatisering en digitalisering van processen een belangrijke rol in de metrologie en kwaliteitsborging. Dienovereenkomstig zijn de productpresentaties op de virtuele beurs 2022 georiënteerd:

  • Hoekmeetmodules van HEIDENHAIN scoren niet alleen qua nauwkeurigheid, omdat ze bijvoorbeeld met TRANSFERABLE ACCURACY de gespecificeerde nauwkeurigheid heel gemakkelijk bereiken. In een meetarm bewijzen modules van het type MRS 2200 ook dat ze bij de gegevensoverdracht met EnDat veel voordelen hebben voor de digitalisering van de productie.
  • De Dual Encoder KCI 120 Dplus en de maatbandsystemen van AMO en RSF als secundaire encoders maken het mogelijk om robottoepassingen nauwkeuriger te maken. Daardoor worden robots ook bruikbaar voor metrologie en bieden ze nieuwe mogelijkheden voor een efficiënte automatisering van meet- en testprocessen.
  • NUMERIK JENA met zijn lineaire encoders van de serie LIK is aanwezig op het Digital Event, voor de talrijke metrologische toepassingen waarin de eis "klein en nauwkeurig" zeer belangrijk is.
  • Uiteraard kunnen bezoekers van de virtuele beurs ook informatie krijgen over klassiekers zoals ERO 2000, ERP 1000, LIC 3100 of ACANTO.
  • Bovendien presenteert ETEL zijn high-end-systemen. Hierbij staan in het bijzonder de systemen voor UltimET-bewegingsbesturing en AccurET voor positieregeling in het middelpunt.