Vakartikelen en persberichten voor journalisten en redacteuren

HEIDENHAIN ontwikkelt, produceert en verkoopt componenten voor de kernsectoren gereedschapsmachines, elektronica-industrie en automatisering. Daarnaast leveren wij ook voor andere productgebieden en sectoren uitgebreide informatie aan de pers.

Neem direct contact met ons op voor individuele vragen of neem contact op met onze persdistributeur: marketing@heidenhain.be

De Digital Shop Floor van HEIDENHAIN
Software, advies en services die de CNC-productie verder helpen

De Digital Shop Floor van HEIDENHAIN biedt praktijkgerichte oplossingen en competente diensten voor een continue digitalisering met 360° zicht op de productie. Op de AMB 2022 in Stuttgart presenteert HEIDENHAIN naast de bekende StateMonitor en de PlantMonitor ook twee nieuwe softwaretools: de JobManager voor de opdrachtplanning en de PartCalculator voor de eenvoudige beoordeling van productietijden en productiekosten.

 

De JobManager vergemakkelijkt de planning van opdrachten

De JobManager is een nieuwe softwareoplossing van de Digital Shop Floor van HEIDENHAIN voor het plannen van opdrachten. Met behulp van de JobManager kan de gebruiker eenvoudig en overzichtelijk opdrachtgegevens beheren en bewerken die hij nodig heeft voor de gedetailleerde planning van zijn opdrachten. Daarvoor biedt de JobManager een snel overzicht van alle aangemaakte opdrachten. Bovendien heeft de gebruiker voor een gerichte weergave van opdrachten de mogelijkheid om de opdrachtlijst te sorteren en te filteren. Uiteraard kan hij de opdrachtgegevens te allen tijde bijwerken en informatie aan een opdracht toevoegen. Ook koppelingen naar opdrachtgerelateerde documenten kunnen in de opdrachtgegevens worden opgeslagen, bijvoorbeeld naar CAD-gegevens of technische tekeningen.

Bovendien kan de gebruiker in de JobManager opdracht- en werkstapgegevens zoals geplande instel-, stuk- en transporttijden aanmaken en bewerken. De werkstappen kunnen dan aan de desbetreffende machines worden toegewezen. Daarmee profiteren gebruikers van de JobManager van een snel overzicht van de actuele bezettingsgraad van hun machines voor de eerste inschatting van de leverdatum bij ontvangst van de opdracht, evenals van een hoge flexibiliteit bij de op korte termijn noodzakelijke wijzigingen in de planning van de opdracht. Daarnaast maakt de JobManager een verbeterde machinebenutting mogelijk dankzij de transparante planning.

De PartCalculator voor de tijd- en kostenberekening

Met de nieuwe software PartCalculator kunnen gebruikers 3D-modellen en technische tekeningen van freesdelen analyseren. Op basis van de afgeleide componenteigenschappen schat de PartCalculator vervolgens de verwachte productietijden en fabricagekosten. Daarmee biedt de software al in een vroeg stadium op basis van CAD-gegevens en technische tekeningen ondersteuning bij het opstellen van de offerte.

Bij de analyse van de gegevens extraheert de PartCalculator componenteigenschappen en voor de productie relevante informatie, zoals toleranties en schroefdraadmaten. De gebruiker moet nog het materiaal en het aantal stuks invoeren en kan verdere optionele informatie zoals nabewerkingsprocessen toevoegen. De PartCalculator levert vervolgens de productietijd in minuten en de fabricagekosten in euro per component. Daarmee draagt hij bij aan een snelle en betrouwbare prijsberekening van freesdelen die op CNC-machines worden gefabriceerd.

StateMonitor, PlantMonitor en nog veel meer: de softwareoplossingen van de Digital Shop Floor van HEIDENHAIN bieden verdere digitalisering van de CNC-productie.

StateMonitor en PlantMonitor: machinegegevens registreren, analyseren en visualiseren

Met de software StateMonitor kunnen bedrijven in realtime de productiestatus van CNC-machines in de werkplaats bekijken. De StateMonitor registreert machinegegevens en analyseert en visualiseert deze. Daardoor kunnen de gebruikers machinetoestanden, gereedschapsgegevens, NC-programmalooptijden, PLC-signalen en andere machinegerelateerde gegevens perfect evalueren, en op basis van de verkregen inzichten optimaliseringsmogelijkheden afleiden. Nieuwe functies zijn vanaf het najaar van 2022:

  • Door afstemming van de gereedschappen in het NC-programma en op de machine kan een gereedschapslijst worden gemaakt
  • FOCAS-interface naar FANUC-besturingen
  • Uitgebreide mogelijkheden voor aanpassing van de machinestatus op basis van regels

Voor het analyseren van productiegegevens van meerdere StateMonitoren heeft HEIDENHAIN de nieuwe PlantMonitor ontwikkeld. Met deze software kunnen nu ook machines die zich op verschillende locaties of in verschillende productiehallen bevinden, met elkaar worden verbonden. Dit biedt extra mogelijkheden om op veranderingen te reageren en processen op de lange termijn te optimaliseren. Daarvoor kunnen met de PlantMonitor de gegevens uit verschillende StateMonitoren live worden weergegeven en geanalyseerd. Bepalend is voor HEIDENHAIN bij alle oplossingen de digitale soevereiniteit van de gebruiker. Hij behoudt te allen tijde zijn soevereiniteit over zijn gegevens en hun hergebruik.

Machinegegevens registreren, analyseren en visualiseren met StateMonitor van de Digital Shop Floor van HEIDENHAIN: de machine is altijd en overal in beeld.
De PlantMonitor van de Digital Shop Floor van HEIDENHAIN koppelt meerdere StateMonitoren en zorgt voor transparantie op locaties en productiegebieden.
Contactpersoon – Presse

Uli Poestgens

Marketing Communications

+49 8669 31-3952

presse@heidenhain.de
Contactpersoon – Presse

Frank Muthmann

Marketing Communications

+49 8669 31-2188

presse@heidenhain.de