Vakartikelen en persberichten voor journalisten en redacteuren

HEIDENHAIN ontwikkelt, produceert en verkoopt componenten voor de kernsectoren gereedschapsmachines, elektronica-industrie en automatisering. Daarnaast leveren wij ook voor andere productgebieden en sectoren uitgebreide informatie aan de pers.

Neem direct contact met ons op voor individuele vragen of neem contact op met onze persdistributeur: marketing@heidenhain.be

HEIDENHAIN test- en controleapparaten – twee apparaten, vele analysemogelijkheden voor de praktijk

Meetsystemen van HEIDENHAIN leveren alle informatie die nodig is wat betreft inbedrijfstelling en diagnose. Het is goed als deze gegevens in het dagelijks leven ook snel en eenvoudig te gebruiken zijn. Met het controleapparaat PWT 100 en de tester PWM 21 van HEIDENHAIN beschikt deskundig personeel in service en onderhoud van machines en installaties over veel praktijkgerichte mogelijkheden om de uitgebreide informatie te laten weergeven, te analyseren en de meetsystemen te analyseren.

De PWT 100 is een controleapparaat voor functiecontrole en afstelling, de PWM 21 een controleapparaat voor de diagnose en afstelling van HEIDENHAIN-meetsystemen. Beide apparaten kenmerken zich door de eenvoudige bediening en vooral door de gemakkelijk te begrijpen weergave van de resultaten. Zo bieden ze ongecompliceerde ondersteuning bij de inbedrijfstelling, afstelling, bewaking en diagnose van alle HEIDENHAIN-meetsystemen. Dankzij regelmatige gratis firmware- en software-updates blijven de apparaten altijd op de stand van de techniek en kunnen ze zowel bestaande als toekomstige meetsysteemgeneraties testen en controleren.

PWT 100 – het testapparaat voor mobiele functiecontrole en afstelling
De PWT 100 is vooral bedoeld voor mobiel gebruik bij de functiecontrole van HEIDENHAIN-meetsystemen in machines en installaties ter plaatse in de productie. Het apparaat heeft compacte afmetingen, een robuust ontwerp en een geïntegreerd 4,3"-touchscreen. De PWT 100 is de opvolger van de series PWT 10, PWT 17 en PWT 18, maar beschikt over een aanzienlijk grotere functionaliteit, die voortdurend wordt uitgebreid door middel van firmware-updates.

PWM 21 – het controleapparaat met bijzonder nauwe meettoleranties
De PWM 21 overtuigt met bijzonder lage meettoleranties, kan worden gekalibreerd en beschikt bovendien over een zeer grote functionaliteit. Zo is naast gebruik bij de inbedrijfstelling en functiecontrole van meetsystemen ook een diagnose in een gesloten regelkring mogelijk. Samen met de ATS-software is de PWM 21 een compleet afstel- en testpakket. De functieomvang omvat een verbindingsdialoog, uitgebreide digitale uitlezingen, diagnosefuncties, montage- en testwizards, alsmede de weergave en wijziging van de geheugeninhouden.

Interessante aanbiedingen met betrekking tot de test- en controleapparatuur
Deskundig personeel op het gebied van service en onderhoud kunnen het gebruik van test- en controleapparatuur PWT 100 en PWM 21 leren in de cursus "Meetsysteemdiagnose MG-DIAG" van het HEIDENHAIN-opleidingscentrum. Dit betekent dat bedrijven hun eigen test- en controleprofessionals ter plaatse hebben. Bedrijven die geen eigen specialist willen opleiden, kunnen ook gebruikmaken van de HEIDENHAIN-service en de HEIDENHAIN-vertegenwoordigingen. Deze bieden vele afstel-, test- en controlediensten aan.

Contactpersoon – Presse

Uli Poestgens

Marketing Communications

+49 8669 31-3952

presse@heidenhain.de