Vakartikelen en persberichten voor journalisten en redacteuren

HEIDENHAIN ontwikkelt, produceert en verkoopt componenten voor de kernsectoren gereedschapsmachines, elektronica-industrie en automatisering. Daarnaast leveren wij ook voor andere productgebieden en sectoren uitgebreide informatie aan de pers.

Neem direct contact met ons op voor individuele vragen of neem contact op met onze persdistributeur: marketing@heidenhain.be

Inductieve roterende encoders van HEIDENHAIN voor de aandrijftechniek: Slimme encoders stellen nieuwe normen in robotica op automatica 2023

HEIDENHAIN ontwikkelde de inductieve roterende encoders KCI 1300 (singleturn) en KBI 1300 (multiturn) speciaal voor compacte motoren in robots en andere toepassingen. Ze bestaan uit een scanunit en slechts één verderlingsschijf voor schroefmontage. Als alternatief is er een verdelingsschijf met naaf om op een motoras te drukken. Hiervoor hebben ze een holle as met een diameter van 25 mm, een zeer kort ontwerp en een laag gewicht. Tegelijkertijd zijn ze ongevoelig voor vervuiling en magnetische velden. De montage is zeer eenvoudig met ruime toleranties, maar is mechanisch veilig. Net als de gegevensoverdracht via EnDat 2.2 met Functional Safety. Overbelastingsbeveiliging door middel van een externe temperatuursensor is mogelijk voor een betrouwbare werking.

HEIDENHAIN biedt de inductieve roterende encoders KCI 1300 en KBI 1300 met een aftasteenheid en een verdelingsschijf met naaf voor persmontage (rechts) of met een aftasteenheid en een verdelingsschijf voor het vastschroeven op de motoras (links).

Daarnaast zijn er de versies KCI 1318 FOT en KBI 1335 FOT. Dankzij de fan-out technologie (FOT) was HEIDENHAIN in staat om de elektronische componenten en geleiders direct op een metalen drager te monteren, die bijvoorbeeld als afschermkap kan fungeren. Dit vermindert niet alleen het aantal componenten en de benodigde installatieruimte. Warmte kan ook rechtstreeks naar buiten worden afgevoerd via de metalen drager. De steekcirkel met naaf wordt op de as geperst.

De FOT-versies van de HEIDENHAIN inductieve roterende encoders KCI 1300 dienen ook als eindkap.

De speciaal voor de robotica ontworpen inductieve compacte roterende encoders voor grote holle assen van HEIDENHAIN, KCI 120 en KBI 136 met een diameter van 30 mm of 40 mm, maken deze serie compleet.

De sterke punten van de kleinere 1300-serie zijn dan ook beschikbaar voor robuustere en sterkere robotaandrijvingen. 

Met de versies KCI 120 en KBI 136 biedt HEIDENHAIN oplossingen voor grote holle assen met een diameter van 30 mm of 40 mm.

HEIDENHAIN auf der Automatica 2023 in München: Halle B6, Stand 303

Contactpersoon – Presse

Uli Poestgens

Marketing Communications

+49 8669 31-3952

presse@heidenhain.de