Vakartikelen en persberichten voor journalisten en redacteuren

HEIDENHAIN ontwikkelt, produceert en verkoopt componenten voor de kernsectoren gereedschapsmachines, elektronica-industrie en automatisering. Daarnaast leveren wij ook voor andere productgebieden en sectoren uitgebreide informatie aan de pers.

Neem direct contact met ons op voor individuele vragen of neem contact op met onze persdistributeur: marketing@heidenhain.be

Nieuwe mogelijkheden voor advanced robotica: De HEIDENHAIN KCI 120 Dplus inductieve dual encoder

De HEIDENHAIN KCI 120 Dplus dual encoder combineert motorfeedback en positiemeting in één encoder. Voor zijn dubbele functionaliteit heeft hij een centrale scaneenheid en twee afzonderlijke verdelingsschijven die volgens het inductieve meetprincipe worden gescand. Met zijn positiemeting volgens de overbrenging compenseert hij ontwerpgerelateerde onnauwkeurigheden van zeer mobiele en dynamische robots.

Om ervoor te zorgen dat de KCI 120 Dplus in zoveel mogelijk toepassingen kan worden gebruikt, is de dual encoder verkrijgbaar in drie versies. De centrale scaneenheid en de twee afzonderlijke verdelingsschijven met naaf zijn aangepast aan verschillende holle-asdiameters en inbouwmaten. Dit betekent dat de KCI 120 Dplus van HEIDENHAIN altijd compacte afmetingen met dezelfde functionaliteit biedt en eenvoudig kan worden geïntegreerd.

Alle varianten van de KCI 120 Dplus breiden de toepassingsmogelijkheden van robots uit tot zeer nauwkeurige bewerkingstaken. De puur seriële EnDat 2.2 interface met Functional Safety maakt ook het gebruik in veilige toepassingen mogelijk, zoals cobots voor samenwerking tussen mens en robot

De KCI 120 Dplus dual-encoder van HEIDENHAIN is verkrijgbaar in drie varianten en combineert motorfeedback en positiemeting in één encoder - ideaal voor toepassingen in geavanceerde robotica.
Contactpersoon – Presse

Uli Poestgens

Marketing Communications

+49 8669 31-3952

presse@heidenhain.de