Vakartikelen en persberichten voor journalisten en redacteuren

HEIDENHAIN ontwikkelt, produceert en verkoopt componenten voor de kernsectoren gereedschapsmachines, elektronica-industrie en automatisering. Daarnaast leveren wij ook voor andere productgebieden en sectoren uitgebreide informatie aan de pers.

Neem direct contact met ons op voor individuele vragen of neem contact op met onze persdistributeur: marketing@heidenhain.be

Première voor de nieuwe TNC-functies OCM en Slijpen

Optimized Contour Milling (OCM) – wervelfrezen van de volgende generatie

Het wervelfrezen of trochoïdaal frezen staat voor de hoogdynamische freesbewerking met hoog verspaningsvolume. Helaas zijn de banen alleen optimaal voor sleuven. Dat verandert HEIDENHAIN in EMO 2019 met een nieuwe optie voor de besturingen TNC 640, TNC 620 en TNC 320. De Optimized Contour Milling (OCM) maakt het idee van wervelfrezen voor een aanzienlijk groter toepassingsspectrum te gebruiken. Naast het voorbewerken van willekeurig gevormde open en gesloten kamers en eilanden biedt OCM ook cycli voor het nabewerken van bodems en zijwanden.

Net als bij het wervelfrezen begrenst OCM de omspanningshoek en maakt het frezen met de totale snijkantlengte mogelijk. Met OCM programmeert de gebruiker willekeurige contouren zoals gebruikelijk direct op de TNC 640. De besturing berekent automatisch de best mogelijke gereedschapsbanen waarmee de snijcondities constant worden aangehouden. De bewerking wordt altijd uitgevoerd met de optimale snijwaarden. Daardoor stijgt niet alleen de bewerkingssnelheid aanzienlijk. Ook de slijtage van de gereedschappen wordt merkbaar verminderd.

Hoe krachtig de nieuwe freesstrategie is, toont een op de EMO gepresenteerd beursonderdeel. Bij dit werkstuk reduceert OCM de bewerkingstijd en de gereedschapsslijtage telkens met een factor 3 ten opzichte van gebruikelijke freesstrategieën.

Slijpen – in één opspanning tot de perfecte finish bewerken

Met de TNC 640 is reeds het frezen en draaien in één opspanning mogelijk. Op de EMO presenteert HEIDENHAIN het coördinatenslijpen als derde productieproces dat deze besturing de complete bewerking van een werkstuk mogelijk maakt. Het pakket met frezen, draaien en slijpen op één machine biedt veel voordelen, met name voor kwaliteitsgerichte sectoren zoals de matrijzenbouw of de medische techniek. Want u kunt nu onderdelen tot de hoogste oppervlaktekwaliteit in één opspanning bewerken.

Met de nieuwe functies is coördinatenslijpen van willekeurige contouren op de freesmachine mogelijk. Bovendien worden eenvoudig toe te passen standaardcycli van de TNC 640 toegepast om het slijpgereedschap binnen de gereedschapsmachine te dressen. Het uniforme bedieningsconcept voor frezen, draaien en slijpen maakt de toepassing bijzonder eenvoudig. Bovendien ondersteunt een geoptimaliseerd gereedschapsbeheer de gebruiker voor elk proces – zowel voor het schuren als voor het dressen.

Contactpersoon – Presse

Uli Poestgens

Marketing Communications

+49 8669 31-3952

presse@heidenhain.de