Vakartikelen en persberichten voor journalisten en redacteuren

HEIDENHAIN ontwikkelt, produceert en verkoopt componenten voor de kernsectoren gereedschapsmachines, elektronica-industrie en automatisering. Daarnaast leveren wij ook voor andere productgebieden en sectoren uitgebreide informatie aan de pers.

Neem direct contact met ons op voor individuele vragen of neem contact op met onze persdistributeur: marketing@heidenhain.be

Tastsysteem TS 750 en slijpfuncties voor de TNC 640

Perfecte oppervlakken zijn het doel van de slijpbewerking. Daarvoor moeten de processen rondom het slijpen betrouwbaar worden beheerst. En moet de voortgang van de bewerking permanent in het lopende proces worden bewaakt. HEIDENHAIN staat voor het eerst als exposant op de GrindTec 2020 en presenteert uiterst nauwkeurige, robuuste oplossingen voor machinebouwers en gebruiksvriendelijke slijpfuncties voor de gebruikers van de TNC 640-besturing.

Tastsysteem TS 750 – kwaliteit in het proces controleren

De nieuwe TS 750 is een uiterst nauwkeurig tastsysteem voor slijpmachines. Hij onderscheidt zich met een diameter van slechts 25 mm door de zeer compacte afmetingen en met een tastreproduceerbaarheid 2σ ≤ 0,25 µm door een zeer hoge nauwkeurigheid. De tastkracht ligt radiaal bij slechts ca. 0,2 N. De druksensor is bijzonder duurzaam en geschikt voor meerdere miljoenen tastprocessen. Sensoren en elektronica schermen een beschermingsconcept met twee bovenop elkaar liggende balgen effectief af tegen slijpstof en koelsmeermiddel, waarbij de tweede, buitenste balg uitwisselbaar is.

De uitgebreide montagemogelijkheden met verschillende montagesokkels, adapters en verlengingen voor bevestigingsschroefdraad M16 en de standaard M3-schroefdraad voor een groot aantal taststiften maken individuele aanpassing van het HEIDENHAIN-tastsysteem TS 750 aan de verschillende meettaken mogelijk. Zo onderscheidt de TS 750 zich voor de in-proces-controle van componenten in een slijpmachine. Bovendien is hij aansluitcompatibel met de TS 150, zodat kan worden gewisseld met dit tastsysteem met optische en ook slijtagevrije sensor.

Slijpen met de TNC 640 – de perfecte finish in één opspanning

De TNC 640 maakt nu, naast het frezen en draaien, het coördinatenslijpen van willekeurige contouren als derde productiemethode mogelijk. Vooral voor kwaliteitsgerichte sectoren zoals de matrijzenbouw of de medische techniek biedt de complete bewerking met frezen, draaien en slijpen op één machine veel voordelen. Want componenten kunnen tot de hoogste oppervlaktekwaliteit in één opspanning worden gemaakt. Bovendien worden eenvoudig toe te passen standaardcycli van de TNC 640 toegepast om het slijpgereedschap binnen de gereedschapsmachine te dressen. Het uniforme bedieningsconcept voor frezen, draaien en slijpen maakt de toepassing bijzonder eenvoudig. Bovendien ondersteunt een geoptimaliseerd gereedschapsbeheer de gebruiker voor elk proces – zowel voor het schuren als voor het dressen.

Contactpersoon – Presse

Uli Poestgens

Marketing Communications

+49 8669 31-3952

presse@heidenhain.de
Contactpersoon – Presse

Frank Muthmann

Marketing Communications

+49 8669 31-2188

presse@heidenhain.de