Vakartikelen en persberichten voor journalisten en redacteuren

HEIDENHAIN ontwikkelt, produceert en verkoopt componenten voor de kernsectoren gereedschapsmachines, elektronica-industrie en automatisering. Daarnaast leveren wij ook voor andere productgebieden en sectoren uitgebreide informatie aan de pers.

Neem direct contact met ons op voor individuele vragen of neem contact op met onze persdistributeur: marketing@heidenhain.be

HEIDENHAIN op de AMB: meer procesveiligheid, productiviteit en een efficiënt gebruik van hulpbronnen in de productie

Prestatievermogen, CO2-uitstoot en digitalisering zijn hoogactuele onderwerpen in de verspanende productie – voor fabrikanten van gereedschapsmachines én voor gebruikers. Op de AMB presenteert HEIDENHAIN heel concrete oplossingen voor de nauw met elkaar verbonden, maar vaak nog abstracte eisen achter deze trefwoorden. Ze maken meer spanen in een kortere tijd, perfecte bewerkingsresultaten vanaf de eerste component en sterk geautomatiseerde processen met minimale stilstandtijden mogelijk.

Met het nieuwe besturingsniveau TNC7, de software-oplossingen van de Digital Shop Floor en de nieuwe generatie LC- en RCN-meetsystemen van HEIDENHAIN komen machinebouwers en gebruikers van gereedschapsmachines een grote stap dichter bij deze doelstelli

TNC7: het nieuwe besturingsniveau van HEIDENHAIN

Gebruikers en fabrikanten van gereedschapsmachines ervaren met het nieuwe besturingsniveau TNC7 van HEIDENHAIN volledig nieuwe mogelijkheden voor de programmering en bediening van hun gereedschapsmachines. Want de bediening is intuïtief, opdrachtgericht en individueel. Daarvoor zorgen veel slimme functies, die de op de werkplaats gerichte productie naar een nieuwe dimensie brengen. En die HEIDENHAIN voor de AMB 2022 nog een keer verder heeft ontwikkeld. De bezoekers aan de AMB kunnen de nieuwe TNC7 ontdekken op de HEIDENHAIN-stand en op de TNC Club-stand in hal 2, evenals bij de gereedschapsmachinefabrikanten en Axa, Hedelius, Hermle, Matec en Samag.

[Translate to Flemish (Belgium):] HEIDENHAIN TNC7
De TNC7 van HEIDENHAIN ondersteunt de gebruiker met doordachte oplossingen. Bijvoorbeeld met een uiterst veelzijdig cycluspakket, intelligente tastfuncties en het grafisch 6D-instellen van spanmiddelen en werkstukken.

TNC7: het nieuwe grafische 6D-instellen van werkstukken

De TNC7 biedt naast het grafisch instellen van de spanmiddelen nu ook de mogelijkheid om willekeurige werkstukken tot en met complexe delen met vrije vorm met behulp van nieuwe tastcycli in een mum van tijd grafisch in te meten. Daarmee visualiseert de TNC7 de gehele productieomgeving – spanmiddel, werkstuk en machineruimte – voor meer procesveiligheid. Want deze gegevens kunnen al vooraf tijdens de programmering voor een realistische 3D-simulatie van de bewerking worden gebruikt. Hiervoor hoeft niet eens een andere bedrijfsmodus te worden gekozen.

TNC7: comfortabel programmeren met de nieuwe NC-componenten en de donkermodus

De nieuwe NC-modules van de TNC7 zorgen voor bijzonder comfortabel werken. Hiermee kan de gebruiker willekeurige programmadelen uit NC-programma's die hij vaak gebruikt, opslaan als favoriet en altijd heel eenvoudig weer in nieuwe programma's invoegen. Om ervoor te zorgen dat de gebruiker bij de dagelijkse werkzaamheden ook bij weinig licht ontspannen aan de besturing kan werken, verbetert de donkermodus de lees- en zichtbaarheid op het touchscreen van de TNC7.

Live-voorstelling TNC7:
Gebruiksvriendelijk instellen, efficiënt en procesveilig frezen

Hoe snel, eenvoudig en veilig de bewerking van een werkstuk op de TNC7 vanaf het instellen tot aan het afbramen is, toont het team van presentatoren bij de live-demonstraties op de machine op de HEIDENHAIN-stand. Met het grafisch 6D-instellen van het werkstuk is het onbewerkte deel in een handomdraai opgemeten – ook als het een voorbewerkt complex werkstuk betreft. Daarmee is de gehele productieomgeving in de TNC7 opgeslagen. Het bewerken gebeurt met OCM (Optimized Contour Milling), wervelfrezen van de volgende generatie – waartoe ook cycli voor het nabewerken en ontbramen behoren. Daarbij berekent OCM automatisch de beste wervelfreesstrategie voor willekeurige kamers en eilanden. Zo kan een aanzienlijk groter onderdelenspectrum altijd met de optimale snijwaarden worden bewerkt om zeer productief, procesveilig en gereedschapsvriendelijk te frezen. Voor extra procesveiligheid zorgt de TNC-procesbewaking, bovendien registreert en visualiseert de StateMonitor van de Digital Shop Floor van HEIDENHAIN machinegegevens tijdens de lopende demonstraties.

Reeds het startscherm van de TNC7 van HEIDENHAIN geeft alle belangrijke informatie over de machinestatus overzichtelijk weer.

Software voor de Digital Shop Floor: de nieuwe Plantmonitor

De Digital Shop Floor van HEIDENHAIN biedt praktijkgerichte oplossingen en competente diensten voor een continue digitalisering met een 360° zicht op de werkplaats. Hiertoe behoort bijvoorbeeld de StateMonitor-software voor de registratie van machinegegevens. De software geeft u een realtime-overzicht van de productiestatus van CNC-gereedschapsmachines. Voor het analyseren van productiegegevens van meerdere StateMonitoren stelt HEIDENHAIN de nieuwe PlantMonitor voor. Daarmee kunnen nu ook machines die zich op verschillende locaties of in verschillende productiehallen bevinden, met elkaar worden verbonden.

Advies en diensten voor de Digital Shop Floor: de Digital Twin

Ook de Digital Twin zorgt voor meer procesveiligheid in de productie. Dit is de realistische weergave van de machine op het HEIDENHAIN-programmeerstation. De Digital Twin gebruikt de werkelijke kinematica, parameters en functies van de machine in de werkplaats wanneer u op kantoor ontwerpt en programmeert. Dat bespaart instel- en simulatietijden evenals verbeteringen aan het programma en verhoogt tegelijkertijd de procesveiligheid en de productiviteit tijdens de productie.

StateMonitor, PlantMonitor en nog veel meer: de softwareoplossingen van de Digital Shop Floor van HEIDENHAIN bieden verdere digitalisering van de CNC-productie.

Resources efficiënt gebruiken: TCO en CO2-uitstoot omlaag, productietijden omhoog

Op de AMB presenteert HEIDENHAIN ook diverse oplossingen waarmee gebruikers en machinefabrikanten de efficiëntie van hulpbronnen kunnen vergroten. Zo maakt het werkstuktastsysteem TS 460 met zeer hoge meetaanzetten tot 3000 mm/min een verkorting van de tasttijden met tot 30% mogelijk, die gebruikers als waardevolle productietijd winnen. Op het gebied van machinecomponenten zorgen de lineaire encoders van de LC-serie en de RCN-hoekmeters met een geoptimaliseerde optiek voor een optimaal zicht ook bij vloeibare verontreinigingen en condensatie. In veel gevallen werken de apparaten betrouwbaar zonder perslucht. Dat vereenvoudigt sperluchtsysteem, reduceert de systeemkosten en verkleint de CO2-uitstoot van de machine.

Lineaire encoders van de serie LC en RCN-hoekmeters van HEIDENHAIN maken dankzij een geoptimaliseerde optiek een vereenvoudigd sperluchtsysteem mogelijk. Dat verlaagt de systeemkosten en de CO2-uitstoot van de machine.
HEIDENHAIN op de AMB:
Van 13 t/m 17 september 2022
Hal 2, stand D03
De TNC Club op de AMB:
Van 13 t/m 17 september 2022
Hal 2, stand C02

 

 

 

Contactpersoon – Presse

Uli Poestgens

Marketing Communications

+49 8669 31-3952

presse@heidenhain.de
Contactpersoon – Presse

Frank Muthmann

Marketing Communications

+49 8669 31-2188

presse@heidenhain.de